Get Adobe Flash player

Studiile experimentale (publicate de Kim Y. ș.a. în British Journal of Cancer) sugerează potențialul anti-carcinogenetic al vitaminei D vizavi de cancerul de sân. Au fost luate în calcul 30 de studii prospective cuprinzând un total de 31.867 de cazuri care au urmărit incidența cancerului de sân sau mortalitatea la cele 6092 cazuri care au dezvoltat boala.
Nivelurile crescute ale vitaminei D (25-hidroxivitamina A) au avut un ușor efect protector față de apariția cancerului de sân, în comparație cu nivelurile scăzute, iar la cazurile care au dezvoltat cancerul nivelurile crescute de vitamină în sânge au fost asociate în mod semnificativ cu o mortalitate mai scăzută.
Concluzia metastudiului arată că nivelul sanguin al vitaminei D este ușor asociat cu riscul scăzut de a dezvolta un cancer de sân, dar este puternic asociat cu o mai bună supraviețuire în cazurile cu cancer de sân.

dr. Dan Ioan SCARLATESCU
Medic primar Obstetrica – Ginecologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Noutati
Newsletter
Abonare