Get Adobe Flash player

Deși vaccinarea clasică presupune trei doze de vaccin anti-HPV, ultimele studii (publicate de JAMA) au arătat existența unei legături între dazele de vaccin și condilomatoza vulvară: numai două doze de vaccin la fetele sub 17 ani duce la o considerabilă reducere a riscului condilomatozei.
Studiul a fost efectuat pe un milion de fete la care a fost urmărită, după vaccinare, apariția condilomatozei.
S-a constat protecția contra condilomatozei numai după două doze, dar totuși eficacitatea a fost mai mare la tripla doză clasică. Studii suplimentare, de durată mai lungă, vor fi făcute pentru a se vedea și influența asupra… Cititi si restul

Insolatia este o urgenta medicala si prezinta urmatoarele simptome:
- oboseala
- dureri de cap
- ametelii.
Simptomatologia insolatiei include modificari de constienta precum: stari de confuzie, delir, lesin, tegumente umede.

Tratament:
- pacientul este dus intru-un spatiu racoros sa nu fie expus la soare.
- se dezbraca pacientul si se expune la aer, se raceste corpul cu  ajutorul unui burete pentru a se scadea  temperatura.

NU SE INTRODUCE PACIENTUL IN BAIE DE GHEATA.
SE POATE PUNE GHEATA PE BURTA SI SUB BRATE

NU SE ADMINISTREAZA ASPIRINA SAU PARACETAMOL.

- se face hidratare cu 2 litri de apa.… Cititi si restul

Un studiu cu o durată de 20 ani efectuat asupra unui număr de 89.000 de femei între 26 și 45 ani arată o creștere cu 25% a riscului de cancer mamar în cazul consumatoarelor de carne roșie. Invers, o dietă formată preponderent din pește, pui (carne albă), legume și nuci poate duce la o scădere cu 14% a riscului. Explicațiile ar putea consta în metodele de preparare (prăjire la temperaturi înalte), folosirea de hormoni pentru accelerarea creșterii animalelor sau utilizarea nitraților și nitriților drept conservanți.
Deja se cunoștea legătura dintre consumul crescut de carne roșie și cancerul de colon sau… Cititi si restul

Un studiu (efectuat în Ohio și publicat în BJOB în 4 iunie a.c.) asupra unui număr de 454.716 de nașteri vii la femei cu două sau mai multe nașteri într-o perioadă de 6 ani a demonstrat că în cazul sarcinilor apărute la mai puțin de 12 luni după nașterea anterioară, în 53% din cazuri nașterea a survenit înainte de 39 sătămâni, într-un număr mare de cazuri chiar înainte de 37 săptămâni (naștere prematură).
Intervalul optim dintre sarcini pare a fi de peste 18 luni.
De remarcat la rasele necaucaziene americane un procent mult mai mare de nașteri premature.
(Copii rezultați… Cititi si restul

Studiile experimentale (publicate de Kim Y. ș.a. în British Journal of Cancer) sugerează potențialul anti-carcinogenetic al vitaminei D vizavi de cancerul de sân. Au fost luate în calcul 30 de studii prospective cuprinzând un total de 31.867 de cazuri care au urmărit incidența cancerului de sân sau mortalitatea la cele 6092 cazuri care au dezvoltat boala.
Nivelurile crescute ale vitaminei D (25-hidroxivitamina A) au avut un ușor efect protector față de apariția cancerului de sân, în comparație cu nivelurile scăzute, iar la cazurile care au dezvoltat cancerul nivelurile crescute de vitamină în sânge au fost asociate în mod semnificativ cu… Cititi si restul

Satisfacția sexuală a unei relații heterosexuale de lungă durată poate fi afectată de modificarea utilizării contraceptivelor hormonale orale (TCO).

Un studiu publicat în Psychological Science efectuat de cercetători de la universitățile din Stirling, Glasgow, Newcastle și Praga asupra a 365 de cupluri a arătat că începerea sau întreruperea utilizării TCO în decursul relației poate determina apriția de modificări negative ale satisfacției sexuale, față de utilizarea continuă a TCO încă înainte de începerea relației sau a lipsei utilizării acestora de la început.

Studii anterioare arătau doar că TCO alterează în mod subtil preferințele femeilor vizavi de imaginea partenerului ideal și a… Cititi si restul

Sifilisul este o boala sistemica ce poate avea o   evolutie cronica produsa de Treponema pallidum.

Acesta se transmite prin contactul direct al mucoaselor sau al unei solutii de continuitate tegumentare cu o leziune contagioasa. Transmiterea este :

  • preponderent sexuala (inclusiv oro-genitala si ano-rectala)
  • rareori prin :
  • contactul tegumentelor cu o leziune contagioasa.
  • inoculare directa accidentala.
  • transplacentar (sifilisul congenital).
  • transfuzii de sange.

Infectiozitatea este maxima in perioada initiala a bolii ( cand exista leziuni active : sancru primar, placi mucoase, condyloma lata), scazand lent in timp; practic bolnavul nu mai este contagios dupa o perioada de evolutie de 4 ani… Cititi si restul

Menopauza prematură (înaintea vârstei de 40 ani) este asociată cu afectarea funcțiilor cognitive pe termen lung. (BJOG, 7 mai 2014)
Studiul a evaluat un număr de 4.868 de femei (79% cu menopauză normală, 10% cu menopauză chirurgicală și 11% post radio sau chimioterapie). 7,6% dintre femei au avut menopauză prematură, iar 12,8% precoce (41-45 ani). Peste 20% dintre ele au folosit tratament hommonal în menopauză.
În comparație cu femeile cu menopauza instalată după 50 ani, cele cu menopauză prematură au avut în peste 40% din cazuri performanțe scăzute la testele de fluență verbală și memorie vizuală și a fost asociată… Cititi si restul

Noutati

Newsletter

Abonare