Get Adobe Flash player

Un studiu cu o durată de 20 ani efectuat asupra unui număr de 89.000 de femei între 26 și 45 ani arată o creștere cu 25% a riscului de cancer mamar în cazul consumatoarelor de carne roșie. Invers, o dietă formată preponderent din pește, pui (carne albă), legume și nuci poate duce la o scădere cu 14% a riscului. Explicațiile ar putea consta în metodele de preparare (prăjire la temperaturi înalte), folosirea de hormoni pentru accelerarea creșterii animalelor sau utilizarea nitraților și nitriților drept conservanți.
Deja se cunoștea legătura dintre consumul crescut de carne roșie și cancerul de colon sau de prostată.

dr. Dan Ioan SCARLATESCU
Medic primar Obstetrica – Ginecologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Noutati
Newsletter
Abonare