Get Adobe Flash player

FDA (US Food and Drug Administration) a aprobat continuarea studiilor privind eficacitatea folosirii insulinei inhalatorii la pacientii adulti cu diabet zaharat tip 1 si diabet zaharat tip 2. Insulina ultrarapida este sub forma de pudra, continuta intr-un dispozitiv pentru inhalare orala. Aceasta forma de administrare are un risc mai scazut de hipoglicemie si va fi mai usor acceptata de pacientii cu diabet zaharat tip 2, care refuza sa se injecteze singuri. In tipul 1 de diabet indicatia este de a fi folosita impreuna cu insulina bazala injectabila.

Studiile in derulare fac comparatie cu insulina rapida injectabila pentru a stabili eficacitatea in scaderea glicemiei in tipul 1 de diabet si pentru a stabili daca semnalele de crestere a riscului de cancer pulmonar sunt reale. Au fost raportate reactii adverse precum tusea, bronhospasmul, la pacientii cu BPOC si astm, de aceea se fac recomandari de screening pentru aceste afectiuni inaintea administrarii. Din pacate au fost raportate un total de 4 cazuri de cancer pulmonar la pacientii inclusi in studiu ( 353 pacienti cu tip 2 de diabet si 344 cu tip 1 de diabet), ceea ce avizeaza colectarea de noi date.

Sursa- Medscape medical news

dr. Aurelia Emanuela FERENCZ
medic specialist DIABET ZAHARAT SI BOLI DE NUTRITIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Noutati
Newsletter
Abonare