Get Adobe Flash player

Biopsia cutanata- se preleveaza prin recoltarea unui fragment cutanat (se scoate o bucata din piele), apoi este trimisa pentru examinare la un laborator, unde este vizualizata de catre histopatolog la microscop.
Biopsia ajuta la confirmarea sau infirmarea diagnosticului legat de boala de piele, uneori asemanarea clinica intre boli este foarte mare (in unele cazuri este necesara biopsia).
Dupa ce ajunge biopsia la laborator se coloreaza si este examinata la microscop pentru a fi vizualizata structura pielii. Cel mai des se efectueaza biopsia pielii in cazurile in care exista suspiciunea legat de un eventual cancer de piele.
Deasemenaea examinarea la microscop ne poate informa despre tipul cancerului si astfel poate fi aleasa varianta ceea mai buna de tratament.
Se mai fac biopsii in cazurile cind pacientul are eruptii cutanate si nu raspunde la tratament (biopsia aduce informatii noi).
Inaintea efectuarii biopsiei se efectueaza anestezie locala sub piele si ulterior exista posibilitatea folosirii unor fire chirurgicale (acest lucru depinde de marimea biopsiei).
Biopsia poate fi efectuata prin mai multe metode:
-punch biopsie
-shave biopsie
-biopsie prin incizie
Dupa mai multe zile urmeaza interpretarea rezultatelor de catre dermatolog.

Dr. Ivanus Catalin
Medic specialist Dermato-venerolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Noutati
Newsletter
Abonare