Get Adobe Flash player

Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit în premieră mondială să folosească cu succes medicina regenerativă pentru a obţine un organ imunitar complet funcţional în corpul unui animal viu şi consideră că această tehnică inovatoare va putea fi utilizată şi pe oameni în viitor.
Studiul a fost coordonat de Clare Blackburn de la Centrul pentru medicină regenerativă afiliat Medical Research Council (MRC) din Edinburgh.
“Rezultatele noastre sugerează că prin utilizarea aceleiaşi metode pe pacienţi umani am putea îmbunătăţi funcţionarea timusului şi, astfel, impulsiona imunitatea pacienţilor în vârstă sau imunitatea acelora cu sisteme imunitare suprimate”, a declarat coordonatoarea studiului.
Înainte ca această tehnică să fie testată pe oameni, oamenii de ştiinţă vor trebui să realizeze mai multe experimente pe animale pentru a se asigura că procesul de regenerare poate fi controlat.
Timusul este primul organ care se deteriorează pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Micşorarea lui este unul dintre motivele pentru care sistemul imunitar devine mai puţin eficient, iar oamenii îşi pierd abilitatea de a lupta contra infecţiilor odată cu înaintarea în vârstă.
Medicina regenerativă este un domeniu de cercetare în plin avânt, concentrat în principal pe celulele suşă – celule master care acţionează ca sursă pentru toate tipurile de celule şi ţesuturi din organism. Unul dintre obiectivele principale ale medicinei regenerative constă în exploatarea propriului mecanism de regenerare al organismului şi manipularea sa într-un mediu controlat pentru a trata anumite boli.
Savanţii din Edinburgh, al căror studiu al fost publicat marţi în revista Development, au vizat o parte a procesului prin care timusul începe să se descompună – o proteină denumită FOXN1 care controlează genele ce activează şi dezactivează funcţionarea timusului.

sursa: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Noutati
Newsletter
Abonare