Get Adobe Flash player

Arhive lunare: ianuarie 2014

Pielea bebelusilor este foarte delicata si sensibila chiar si la cea mai mica atingere. Din cauza faptului ca este de aproape 5 ori mai subtire decat pielea unui adult, dar si pentru ca ii lipseste stratul prezent la adulti. Pielea de la aceasta varsta este predispusa la mai multe afectiuni si probleme, care necesita ingrijiri sau masuri specifice. In primele luni de la nastere, bebelusul se confrunta cu mai multe afectiuni ale pielii, provocate de schimbarile hormonale care au loc in corpul lui odata cu expunerea la viata extrauterina dar si din cauza contactului pielii cu diversi factori (haine, detergenti, variatii de temperatura, apa, etc.). Multe dintre aceste iritatii sunt periculoase iar netratarea lor poate duce la declansarea unor infectii grave. Iritatia provocata de scutec apare la majoritatea bebelusilor pana la 1 an si se manifesta prin aparitia unor bubite sau pete rosiatice pe fundulet sau in zona inghinala. Simptomele sunt suparatoare pentru bebelus si se manifesta prin usturimi si prurit, iar asta afecteaza implicit starea de spirit a parintilor.

Cea mai buna metoda de tratare a iritatiei de scutec va ramane mereu preventia, insa in cazul iritatiilor declansate, aplicarea cremelor speciale inainte de punerea scutecelor reprezinta principala solutie pentru remedierea iritatiilor. Alege sa folosesti Sudocrem de fiecare data cand schimbi scutecul bebelusului. Sudocrem este un produs unic care contine mai multe ingrediente active care asigura protectia complexa a pielii, ajutandu-te in demersul tau de prevenire a iritatiilor de scutec. Sudocrem e o pasta cremoasa care se intinde cu usurinta, recomandata pentru utilizare zilnica. Contine oxid de zinc, compus care determina contractia tesuturilor, reducand astfel pierderea fluidelor in procesul de regenerare. Sudocrem, devine astfel ideala:

  • pentru protejarea fundului sugarului impotriva substantelor iritante din urina si fecale
  • pentru pielea iritata, inrosita pentru pielea eczematoasa pe suprafata pielii aspre
  • pentru arsurile si degeraturile usoare
  • pentru calmarea simptomelor cauzate de intepaturi si muscaturi,
  • pentru pielea cu tendinte acneice dupa ras si depilatul cu ceara
  • pentru pielea decubitaOriginile Sudocrem pot fi gasite in urma cu peste 80 de ani in 1931, cand Thomas Smith (profesor de farmacie din Dublin), a dezvoltat in laboratorul sau o formula speciala de crema antiseptica protectoare. De-a lungul anilor, din cauza succesului continuu, Sudocrem a fost exportata in tot mai multe tari ale lumii si a devenit cea mai folosita crema protectoare antiseptica in Marea Britanie si alte tari. in prezent, Sudocrem a devenit in multe cazuri prima alegere a mamelor pentru preventia si usurarea iritatiilor produse de scutec, pentru varstnici o optiune de luat in seama pentru diversele iritatii legate de decubit, incontinenta si chiar pentru adulti sanatosi o cale de a ingriji diverse leziuni minore ale pielii, cum ar fi intepaturile de insecte sau escoriatiile.Datorita succesului obtinut, cat si a eficientei dovedite, Sudocrem a devenit in ultimii ani multipla castigatoare in Europa a Premiului de Aur pentru Mame si Sugari in Europa. in Romania este oferita de Smart Love, brand al companiei Ceumed, fiind disponibila in toate lanturile farmaceutice si nu necesita prescriptie medicala.

Sursa: www.paginafarmacistilor.ro

         Reprezentantii Ministerului Sanatatii si presedintele CNAS s-au intalnit cu reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului (ANMDM), pentru a discuta despre noua lista de medicamente compensate, taxa clawback, preturile de decontare si referinta la medicamente, marjele de distributie la farmacii si distribuitori si exporturile paralele. La intalnirea au participat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, impreuna cu secretarul de Stat Adrian Pana, Cristian Busoi, presedintele CNAS, si Marius Savu, directorul ANMDM. “In ceea ce priveste introducerea noii liste de medicamente compensate, ministrul Sanatatii le-a transmis reprezentantilor industriei farmaceutice intentia autoritatilor de a reactualiza semestrial in 2014 si trimestrial in 2015 lista de medicamente, conform reglementarilor europene, astfel incat pacientii romani sa poata beneficia de tratamentele inovatoare de care au nevoie”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

        De asemenea, Eugen Nicolaescu a punctat intentia MS de a infiinta in partea a doua a anului o structura de evaluare a tehnologiilor medicale in vederea unei organizari mai eficiente a procesului de revizuire a listei de medicamente compensate.  Avand in vedere necesitatea pacientilor de a beneficia la timp de tratamentele prescrise, ministrul Sanatatii a mai transmis industriei farmaceutice ca se doreste interzicerea, pe o perioada de 6 luni, a exporturilor paralele pentru medicamentele aflate in noua lista de molecule compensate pana la intrarea in vigoare a tuturor masurilor propuse pentru ca procesul de reforma sa fie coerent.

         In ceea ce priveste calculul diferentiat al taxei clawback, reprezentantii ARPIM au propus ca fiecare companie, atat producatorii de medicamente originale cat si cei de medicamente generice, sa plateasca o taxa in functie de consumul individual pe care il determina in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate. Participantii au stabilit ca pe parcursul lunii ianuarie sa continue discutiile privind temele de mai sus, urmand ca, la sfarsitul lunii, sa existe o propunere finala agreata referitoare la subiectele puse in discutie. Totodata, s-a stabilit un program accelerat de consultari cu CNAS, ADRFR, inclusiv cu Colegiul Farmacistilor din Romania, astfel incat propunerile de acte normative sa poata fi adoptate si implementate in prima parte a anului 2014.

          De asemenea, ministrul Sanatatii a mai precizat reprezentantilor industriei farmaceutice ca, in perioada urmatoare, vor avea loc o serie de videoconferinte si dezbateri cu managerii spitalelor publice, structurile deconcentrate ale MS, CNAS, dar si asociatiile de pacienti, referitoare la implementarea corecta a pachetului de servicii minimale pentru neasigurati si a pachetului de servicii medicale de baza.

          Sursa: www.paginafarmacistilor.ro

Noutati